« Medical Kinetics teacher»

Gepubliceerd op 07-06-2021

Weer een cursus afgerond.

Vanaf nu mag ik mij (weer) Medical Kinetics teacher noemen.

In 2010 had ik mij hiervoor al geschoold en tot 2014 ben ik hierin actief gebleven. Hierdoor werd in mijn behandelingen en groepslessen nog steeds oefeningen gegeven op basis van deze bewegingsleer. Maar nu na 7 jaar heb ik de cursus weer geupdated en ben ik weer helemaal op de hoogte. Doordat ik de cursus een tweede keer heb gedaan, is bij mij nog meer blijven hangen en kan ik het onderzoek en behandelingen/oefeningen nog beter inzetten.

Wat is Medical Kinetics?

Ieder mens is anders. Er is dus niet een ideale manier van bewegen. Wat voor jou de juiste houding en manier van bewegen is maak je in samenspraak met je eigen lijf en gecoacht door de Medical Kinetics teacher zelf uit. ieder heeft een eigen programma altijd rekening houdend met zijn/haar mogelijkheden, zelf ontdekken is het motto.

Je krijgt les. Dit betekent dat je ook iets leert. Hoe je lijf in elkaar zit, wat je moet voelen als je bepaalde bewegingen maakt. Dus niet zo maar wat liggen oefenen, maar bewust bezig zijn met je lijf.

Je krijgt zelfs huiswerk op, geen moeilijke ingewikkelde oefeningen, maar kleine bewegingen die je erg simpel ergens tussendoor eens kunt doen en waardoor de resultaten van je training enorm zal stijgen.

Doordat het lichaam in patronen driedimensionaal wordt bewogen zullen zowel de botten en gewrichten, als de daarbij behorende spierketens steeds in zijn totaal worden aangesproken op hun functie. 

Door bewegingen in de ruimte met wisselingen en variatie zullen dezelfde spieren steeds op een iets andere manier worden belast, waardoor een veel natuurlijkere belasting ontstaat. 

Omdat spieren op een natuurlijke functionele manier worden gebruikt, train je niet alleen grote primaire spieren, maar worden vooral je intrinsieke (diepe) spieren aangesproken die voor een groot deel de contouren van je lichaam bepalen.

Door niet allen variatie in richting en kracht uit te voeren, maar ook in snelheid. Door remmende werking van de bewegingen te gebruiken, door weerstand te maken versterk je de spieren. Houdende spieren geeft een natuurlijke rek in de gehele keten, waardoor spieren ook excentrisch worden gebruikt. Dit geeft slanke mooie spieren. 

Het meest belangrijke onderdeel is het altijd aanwezige leerproces en gedragsveranderingsproces. Dit betekent dat er als basis altijd gewerkt wordt aan het aanleren van een goede houding, een goede bekkenbeheersing en bekkenstand met een goede en doorvoelde interne krachtsluiting..

Medical Kinetics gebruik ik ook in groepslessen en wandel/oefenlessen:

 • Is voor iedereen toegankelijk
 • is bewust bezig zijn met je lijf
 • Er zit een leerproces in
 • Is leuk om te doen
 • Is altijd op je eigen niveau
 • Is best pittig maar nooit te zwaar
 • Geeft veel afwisseling en is niet eentonig
 • Je werkt je niet in het zweet
 • Geeft rust en ontspanning
 • Je krijgt er een mooi lijf van
 • Het is goed voor je conditie
 • Het is goed voor je gezondheid. 

Met aandacht en plezier bewegen en werken aan een goede energie balans.

20210607-094617-40932-1623052447.jpg