ZwangerTotaal

artwork-header.pngBen je zwanger of net bevallen en woon je in Breda, Etten-Leur e.o.? Dan zit je op deze website op de goede plek. Oefentherapie Motus Focus biedt begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling. 

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is. 

Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat daarom centraal in de groepsprogramma's van ZwangerTotaal. Speciaal vrouwen die al klachten ervaren of in het verleden rug- of bekkenklachten hebben gehad, hebben veel baat bij het volgen van groepsprogramma.

Maar ZwangerTotaal is ook geschikt voor vrouwen die probleemloos de zwangerschap doorlopen en die zich graag op een actieve manier willen voorbereiden op de komende bevalling!

ZwangerTotaal biedt begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling. In groepsverband of individueel. Wil je weten wanneer de trainingen worden gegeven? Kijk dan op www.zwangertotaal.nl

ZwangerTotaal Compleet
8 trainingen

Dé complete zwangerschapscursus die alles omvat. Zeker als je zwanger bent van je eerste kindje is deze groepstraining aan te raden. Je krijgt oefeningen en tips gericht op rug, bekken en bekkenbodem, persen en pershoudingen, ademhaling en ontspanning. 

De combinatie van gezond bewegen, bekken- en rugklachten voorkomen en/of oplossen én goed voorbereid en ontspannen kunnen bevallen, maakt dat deze complete cursus nog steeds op nummer 1 staat! 

ZwangerTotaal compleet wordt, wanneer je klachten hebt én aanvullend verzekerd bent, vergoed vanuit het potje fysio-/oefentherapie.
Ook zijn er veel zorgverzekeraars waarbij je een vergoeding krijgt uit het potje zwangerschapscursussen/preventieve cursussen.

ZwangerTotaal verkort (start 14 november in de Welborg in Zundert)
4 trainingen

Heb je geen tijd voor een lange cursus, maar wil je je wel optimaal voorbereiden op de bevalling?

Of heb je al een kindje en al eerder een zwangerschapscursus gevolgd, maar wil je tijdens deze zwangerschap graag de tips over ontspanning, ademhaling, persen en de oefeningen voor je bekken even opfrissen?

Dan is deze verkorte groepstraining zeer geschikt voor jou!

Na 4 lessen ben je weer helemaal up to date en klaar voor de bevalling.
ZwangerTotaal verkort wordt, wanneer je klachten hebt én aanvullend verzekerd bent, vergoed vanuit het potje fysio-/oefentherapie.
Ook zijn er veel zorgverzekeraars waarbij je een vergoeding krijgt uit het potje zwangerschapscursussen/preventieve cursussen.

ZwangerTotaal privé
Op maat samengestelde themales(sen) van 30 min
201261_1824818592523_6240668_o.jpg

Wanneer je geïnteresseerd bent in één of een aantal gerichte onderwerpen, dan bestaat de mogelijkheid om individueel themalessen te kiezen.  Je kunt de themales alleen, samen met je partner of met een zwangere vriendin volgen.

Keuze uit verschillende onderwerpen:

Voorbereiding bevalling: opvangen van weeën
Voorbereiding bevalling: persen en pershoudingen
Persoonlijk oefenplan (stabilisatie bekken-rug)
Ademhalingsoefeningen
Ontspanningsoefeningen
Bekkenbodemoefeningen
Houding-bewegingsadvies
Voorbereiding keizersnede
Voorbereiding kraamperiode

ZwangerTotaal workshop
Ochtend/middag/avond workshop

Heb je geen tijd om verschillende avonden vrij te plannen voor een cursus óf volg je misschien al een Centering Pregnancy traject?

En je wilt je wel graag optimaal voorbereiden op de bevalling en tips krijgen voor je bekken en rug?

Dan is deze ochtend/middag/ avond workshop met een hapje en een drankje een goede oplossing.

ZwangerTotaal individueel bij klachten

Wanneer je bekken-, bekkenbodem- of rugklachten hebt, is het raadzaam om de ZwangerTotaal-therapeut, die gespecialiseerd is in rug en bekken een persoonlijk behandelplan voor je te laten opstellen. Na een uitgebreide intake en onderzoek, waarbij gekeken wordt naar je stabiliteit, spierbalans en bewegingsmogelijkheden, stelt de therapeut een behandelplan op, afgestemd op je klachten en dagelijkse bezigheden (werk, thuissituatie, etc).

Meestal merk je na een paar behandelingen al duidelijk verbetering en krijg je grip op de klachten. Je kunt dan wanneer je dit wil, alsnog starten met een van de andere ZwangerTotaal-programma’s.

Deze individuele behandelingen worden, wanneer je aanvullend verzekerd bent, vergoed vanuit het potje fysio-/oefentherapie.

Voor een ZwangerTotaal individueel bij klachten kan je je direct aanmelden bij Oefentherapie Motus Focus